En positiv tenkemåte: Å snu negative tanker til positive har stor innvirkning på helsen vår.

Artikkel: Egentid - januar 2023
  • Kopier lenken til utklippstavlen
Mann som smiler
Relatert teknologi:
NaturalDry Technology til oppvaskmaskiner
Finn ut mer

Lesetid: 2 Minutter

Har du tenkt på at måten du ser på livet ditt er noe som i stor grad påvirker livsstilen og helsen din? Flere studier har vist at en positiv tankemåte har en direkte effekt på effektiv stresshåndtering, samtidig er det viktig å huske at en positiv tankemåte ikke betyr å ignorere livets mindre hyggelige situasjoner, tvert imot betyr det å kunne nærme seg selv de mest slitsomme oppgavene med både et mer proaktivt, og produktivt, perspektiv.

En positivt tankemåte starter med positivt selvsnakk

Den indre dialogen er strømmen av uavbrutte tanker som sirkulerer i hodene våre kontinuerlig. Tankene får spontant en positiv eller negativ klang, og bestemmer dermed om måten vi ser på verden er mer optimistisk eller pessimistisk.

Med en positiv visjon kan vi håndtere de stressende situasjonene som vi alle opplever i vårt daglige liv på en bedre måte, og dermed redusere de negative effektene som stress har på helsen vår.

Det finnes flere teknikker for å prøve å snu negative tanker til positive:

  1.  Identifiser områdene i livet ditt du vil endre. Enten det er jobben, personlige eller profesjonelle forhold eller dine egne tankerom, identifiser hvor du har en tendens til å samle negative tanker og start med å praktisere en positiv tankemåte derfra.
  2.  Stopp opp i løpet av dagen for å observere hvordan du har det og se om du kan endre måten du ser på eller oppfatter en negativ situasjon.
  3. Smil og le. Noen ganger, spesielt når vi er spente eller trøtte, fjerner vi oss fra denne muligheten, selv om det er veldig bra for nervesystemet, og det forbedrer oppfatningen av hva vi har rundt oss
  4.  Omgi deg med mennesker med en positiv holdning som kan gi nyttige råd og støtte i vanskeligere stunder.
  5.  Øv på positivt selvsnakk eller sørg for at også den kontinuerlige indre dialogen i økende grad kan få en positiv klang, og tren den opp, dag for dag, for å forbedre denne ferdigheten ytterligere.

Hvis du fra naturens side har en overveiende negativ holdning, ikke forvent deg at ting skal bli bedre over natten, men gi deg selv tid til å øve for å forbedre både måten du ser på verden og din aksept av deg selv. En mer optimistisk sinnstilstand vil bidra til at du håndterer hverdagen på en mer konstruktiv måte, og bringer med seg ulike fordeler også for din generelle helsetilstand.

Velkommen til Whirlpool, designet for din velvære

Artikkel skrevet for Whirlpool av Federica Caronna,Vinyasa og Yin Yoga-lærer, Somatic Competence® trauma-informed Yoga Teacher

 

Relatert teknologi:
NaturalDry Technology til oppvaskmaskiner
Med NaturalDry Technology kan du tenke positivt og få mer egentid, takket være den automatiske døråpningen på slutten av programmet som sørger for bedre og mer naturlig tørking.
Finn ut mer
Relatert teknologi:
NaturalDry Technology til oppvaskmaskiner
Med NaturalDry Technology kan du tenke positivt og få mer egentid, takket være den automatiske døråpningen på slutten av programmet som sørger for bedre og mer naturlig tørking.
Finn ut mer