Daglig Stressavlasting og slik finner din indre Zen

Artikkel: Egentid - oktober 2022
  • Kopier lenken til utklippstavlen
Daglig Stressavlasting og slik finner din indre Zen
Relatert teknologi:
Zen-teknologi
Finn ut mer

Lesetid: 2 Minutter

I en tid der e-postmeldingene tikker inn hele døgnet og huskelisten er like lang som stabelen med kjørler i vasken er høy, er det viktigere enn noensinne å sette av tid til å stresse ned. Når du føler deg mindre presset, slipper kroppen din spenninger, du sover bedre, og føler deg generelt lykkeligere og mer energisk. Hvem ønsker ikke å føle seg gladere? Med dette i tankene har vi laget noen velværetips for å hjelpe deg med å stresse ned hjemme.

Gjenkjenn årsakene til stress

Alle takler livets opp- og nedganger på ulike måter, men ved å erkjenner at stress bare er midlertidig, kan vi jobbe med å kanalisere vår indre zen! For å komme i gang må vi finne roten til følelsene våre. Det er flere ting som kan være årsaker til stress, blant annet personlige relasjoner og barneoppdragelse, balansen mellom jobbliv, stramme frister, økonomiske problemer og til og med helse. Å anerkjenne årsakene er det første skrittet på reisen for å lindre daglig stress.
Stress kan manifestere seg fysisk eller psykisk. Det å lære seg å slappe av i tankene og implementere avslappingsteknikker du kan bruke hjemme, er noe av det fineste du kan gjøre for deg selv. Noen ganger er det mest produktive du kan gjøre å sitte og ta deg tid til å la de små tingene fare.

Trening og stress

Kan trening bidra til å redusere stress? Absolutt. Trening frigjør endorfiner – dvs. feel-good-kjemikalier – og reduserer nivåene av kortisol og adrenalin, eller stresshormonene. 
Når du er stresset hjemme, kan det gjøre underverker å bruke 10 minutter om dagen på å strekke ut stive muskler, eller ta en 20 minutters rask spasertur. Selv i den vanlige hverdagen vil trening og fokusering på å bevege kroppen få sinnet til å slappe av, det er svært viktig for god søvn. Hvis du kan kombinere frisk luft med en eller annen form for bevegelse, benytter du deg av den mest naturlige stressavlastningen du kan få. Regelmessig trening senker til og med hvilepulsen, det har mange helsemessige fordeler. 
Det er velkjent at trening har fordeler for din fysiske helse, men trening kan også gjøre fantastiske ting for din mentale helse!

Omfavn fred og ro

Det å lære seg å ta tid til øyeblikk av ro i vår travle hver dag er viktig for mindfulness hjemme og for å leve et roligere liv. Støy og stillhet kan ha en uventet innvirkning på vår velvære, samtidig som det å sitte i ro i stillhet gir kroppen og sinnet en sjanse til å synkroniseres med hverandre igjen. Da kan hjernen bearbeide dagen og det bidrar til å forbedre konsentrasjon og hukommelsen. Hvis du kan, finn 20 minutter til å bare være i din egen velværesone. 


Avslapping hjemme er nøkkelen til å finne din indre zen. Kanskje kan det å investere i en stillegående vaskemaskin for å stoppe lyden av pliktene i din stilletid, eller gi deg selv en digital detox om kvelden for å slå av omverdenen, gi den angstavlastningen du trenger når du er stresset hjemme.

Fordelene med latter

Det er jo ikke noen vits å jobbe hardt, hvis man ikke kan ha det gøy også! Det kan skje den beste, men noen ganger kan stressfaktorene ta overhånd og vi ender opp med å forsømme våre kjære. Kvalitetstid med venner og familie er imidlertid viktigere enn noensinne når vi føler oss nede. Å snakke om problemene med andre kan bidra til å lette byrden, og de kan kanskje gi deg et nytt perspektiv på ting. 
Hvis du ikke klarer det, kan det å le med dine kjære gjøre det mulig å se lysere på livet og gi naturlig stressavlastning. Latter kan styrke relasjonene våre og til og med lindre fysisk spenning i kroppen vår. Husker du endorfiner – våre feel-good-kjemikalier? Ikke bare frigjøres de når vi ler, men serotonin – humørforsterkeren og oksytocin – kjærlighetshormonet, spiller også inn. 
Enten du henger med familien i en felles aktivitet som matlaging og slipper løs din indre kokk, eller kombinerer dette med å tilbringe tid i naturen med din pelskledde venn, kan du lære å omfavne din indre zen.

Å lære å stresse ned er en reise som starter med å fokusere på velvære hjemme. Ved å finne bevegelser som gir oss energi, og dra nytte av stillheten, enten vi lager mat på en mindful måte eller setter telefonene våre på lydløs eller ganske enkelt ler med våre kjære, kan vi utnytte den daglige kraften til naturlig stressavlastning. 
Velkommen til Whirlpool, designet for velvære.

Relatert teknologi:
Zen-teknologi
Nyt roen på kjøkkenet ditt med optimal ytelse ved lavt støynivå takket være inverter-kompressormotoren i kjøl/fryseserien vår
Finn ut mer
Relatert teknologi:
Zen-teknologi
Nyt roen på kjøkkenet ditt med optimal ytelse ved lavt støynivå takket være inverter-kompressormotoren i kjøl/fryseserien vår
Finn ut mer