Te til vinteren: varmende oppskrifter

Artikkel: Inspirerende tips - oktober 2023
  • Kopier lenken til utklippstavlen
Te til vinteren: varmende oppskrifter
Relatert teknologi
Induksjonsplatetopper med 6TH SENSE-teknologi
Finn ut mer

Lesetid: 3 Minutter

Om vinteren finnes det ikke noe bedre enn en deilig hjemmelaget te. Mirakuløse teoppskrifter som hjelper deg å glemme hvor kaldt det er og bidrar til komfort. Slik lager du dem: – Te med ingefær, kanel, sitron og nellik – Kamillete – Peppermyntete – Te med sitronmelisse

Te med ingefær, kanel, sitron og nellik

Te med ingefær, kanel, sitron og nellik er svært velsmakende, men den har også andre fordeler. Den er perfekt termogenetisk, fordi den akselererer stoffskiftet ved å øke kaloriforbruket, i tillegg til å hjelpe fordøyelsesprosessen. Bra, ikke sant?
Ingredienser:
3 ss revet ingefær
6 ss sukker
3 kanelstenger
3 ss kryddernellik
1 hel sitron
1 krus konjakk
1 liter vann

Slik tilbereder du:
Riv eller hakk ingefæren og legg til side. Klem saften av sitronen og legg den til side. Riv sitronskallet og legg til side. Karamelliser sukkeret og bland deretter alt sammen, unntatt konjakken. Når vannet koker i kjelen eller gryten, ta den av varmen og tilsett konjakken.

Kamillete

En av de mest berømte teene når det gjelder å finne ro i en travel hverdag. Denne teen er veldig velsmakende, men booster også lav immunitet, er flott mot urolig mage, kvalme og diaré, og bidrar til å senke blodsukkeret.

Og den er veldig enkel å lage. Her er det ingen hemmeligheter:

Ingredienser

1 ts kamille
1 kopp vann

Slik tilbereder du:

Hell vannet i gryten og slå på den automatiske kokefunksjonen på din Whirlpool i100 induksjonstopp. Når vannet koker, slår du av varmen. Hell vannet på kamillen. Dekk til, og la trekke i ca. 7 minutter. Sil av, og så er teen klar til å drikkes, mens du leser en god bok eller lytter til beroligende musikk.

 

Myntete

Peppermyntete har mange fordeler. Den inneholder karvon, en forbindelse med antispasmodisk virkning.

Det bidrar til å lindre kramper i fordøyelseskanalen, lindre dårlig fordøyelse, gass og kan forbedre irritabel tarm-syndrom som oppblåsthet og smerte.

Ingredienser

500 ml romtemperert filtrert vann (2 cups)
15 til 20 mynteblader (vanlig mynte, peppermynte eller begge deler)
1 ts honning (valgfritt)
2 skiver sitron
2 ts sitronsaft (valgfritt)

Slik tilbereder du

Ta myntebladene av kvistene. Vask dem veldig forsiktig slik at du ikke fjerner de essensielle oljene fra bladene. Kok opp vann i en gryte ved hjelp av den automatiske koke-funksjonen til din Whirlpool i100 induksjonstopp. Ta vannet av varmen og tilsett myntebladene. La trekke i 5 minutter (jo lenger trekketid, jo sterkere blir teen). Tilsett honning hvis du vil. Server teen med eller uten myntebladene. Og hvis du vil gjøre den enda mer innovativ, kan du tilsette sitronsaft eller legge sitronskiver i koppen.

Te med sitrongress

Sitrongress er rikt på fenoler og flavonoider og har naturlige egenskaper med beroligende, avslappende, antispasmodisk, smertestillende, anti-inflammatorisk og ikke minst antioksidantaktig virkning.

Og akkurat som kamillete, er det enkelt å tilberede den.

Ingredienser

1 ts hakket sitrongress
1 kopp (te)vann

Slik tilbereder du

Kok opp vann i en gryte. Når vannet koker, slår du av induksjonstoppen. Hell vannet over urten. Dekk til og vent ca. 10 minutter. Sil av og server med en gang

Gjør deg klar til varmende opplevelser i vinter!

Velkommen til Whirlpool, designet for velvære.

Relatert teknologi
Induksjonsplatetopper med 6TH SENSE-teknologi
Oppdag våre Whirlpool induksjonsplatetopper med 6TH SENSE-teknologi og tilbered deilige teer som gir deg velvære
Finn ut mer
Relatert teknologi
Induksjonsplatetopper med 6TH SENSE-teknologi
Oppdag våre Whirlpool induksjonsplatetopper med 6TH SENSE-teknologi og tilbered deilige teer som gir deg velvære
Finn ut mer