Slik fjerner du overflødige ting fra hjemmet ditt og skaper mer rom til deg selv

Artikkel: Inspirerende tips - mai 2022
  • Kopier lenken til utklippstavlen
Slik fjerner du overflødige ting fra hjemmet ditt og skaper mer rom til deg selv
RELATERT TIL TEKNOLOGI:
Kjøleskapets Space Management-teknologi
Finn ut mer

Lesetid: 2 Minutter

Å kvitte seg med overflødige ting er ikke bare en trend, men en øvelse i velvære som gjør at vi kan får mest mulig ut av den plassen vi har. Vi snakker ikke om rydding eller rengjøring, men om å fjerne unødvendige ting, en grunnleggende måte å ta vare på oss selv på og ta vare på det stedet som representerer oss mest: hjemmet vårt.

Fjerning av unødvendige ting: hva er det og hvorfor det er viktig for mental helse?

Det er en kraftfull forbindelse mellom de tingene vi har i hjemmet vårt og sinnet vårt, fordi hjemmet vårt er vår historie, og alt vi velger kobler oss sammen med våre dypeste verdier og uttrykker følelsene våre.  
 
Når omgivelsene våre er frie for unødvendige ting og gjenspeiler måten vi er på, skapes en ny harmoni rundt oss og inni oss. Derfor kan det å kvitte seg med overflødige ting være nyttig for helsen fordi det kan få deg til å føle deg roligere, lykkeligere, at du har mer kontroll over livet, og mindre engstelig og stresset

Prosessen kan være lang eller kort, avhengig av din vilje til endring. Men hva er det første trinnet? 

Start på nytt med det som virkelig betyr noe for deg

Når du skal velge hva som du skal beholde og hva du skal kvitte deg med, blir du oppfordret til å ta aktive beslutninger om hva som hører hjemme i livet ditt akkurat nå, og faktisk leve i nuet i stedet for å klamre deg til fortiden. Dette gjør det mulig for deg å kvitte deg med materielt, mentalt og følelsesmessig rot.

En fin måte å forstå hva du skal gi opp fra fortiden er å projisere deg inn i fremtiden og prøve å forestille deg din ideelle livsstil, hva slags hjem du vil ha og hvordan du vil leve i det. Kan du se det for deg? Denne projiseringen kan hjelpe deg å definere målet ditt og jobbe i nåtiden for å oppnå den mentale velværen  selvforbedring

Det er en interessant teori, men hvordan fungerer den i praksis? Her er de første 5 trinnene til bedre mental velvære. 

5 regler for effektiv fjerning av unødvendige ting

  1.  Ta ett sted og ett rom om gangen. Fjerning av unødvendige ting er knyttet til mindfulness, så ta en ting om gangen og gjør det effektivt. Start på kjøkkenet, hjemmets viktigste rom og der vi bringer mesteparten av tiden vår.
  2.  Lag en sjekkliste. Før du går i gang, se deg rundt og lag en liste for hvert rom der du spesifiserer hva som skal sorteres ut, kastes eller gis bort. Er det ikke på tide å gi bort det serviset du aldri bruker?
  3. Bruk 5 minutter hver dag. Ikke overdriv! Jobb sakte og fokuser på de mest synlige områdene. Du kan for eksempel starte med de rotete hyllene på kjøkkenet.
  4. Lag et sorteringssystem.Bruk den raske og enkle tre-esker-metoden. Ta tre esker med deg inn i hvert rom: 1. Kaste, 2. Gi bort, 3. Beholde. Når du har gått gjennom alt, og lagt det i riktig boks, innser du hvilke ting som virkelig betyr noe for deg.
  5. Behold bare de tingene du elsker. Og glede er personlig. Så ikke føl deg forpliktet til å lage plass til noe for enhver pris, men skap bare plass der du tror du trenger mer plass til deg selv.

Kan det å jobbe for å skape en oase av ro i en ellers kaotisk verden virke som en altfor stor jobb? Når du kommer i gang, vil du oppdage at feel-good-faktoren ganske raskt spiller inn. Vårt råd er å sette positive mål og fokusere på hva du ønsker å få ut av ryddeprosessen, enten det er plass, orden, klarhet, frihet med mer. Følg prosessen trinn for trinn, og feire fremgang. Resultatene kommer virkelig til å være livsendrende, ikke bare for omgivelsene, men også for sinn, kropp og sjel.

Er du klar til å starte reisen mot velvære?

Velkommen til Whirlpool, der velvære starter hjemme. 

RELATERT TIL TEKNOLOGI:
Kjøleskapets Space Management-teknologi
Få all den plassen og fleksibiliteten du trenger for enkel matlaging for dine behov.
Finn ut mer
RELATERT TIL TEKNOLOGI:
Kjøleskapets Space Management-teknologi
Få all den plassen og fleksibiliteten du trenger for enkel matlaging for dine behov.
Finn ut mer