Vilkår for bruk og personvern for tilkoblede apparater

I. INNLEDNING

Vennligst les disse Brukervilkår nøye før du tar i bruk din Tilkoblede Enhet og tilhørende programvare og tjenester.

Takk for at du at du har valgt en nettbasert enhet til bruk i hjemmet (“Tilkoblet Enhet”) fra Whirlpool. Whirlpool er en verdensledende produsent og markedsfører av viktige husholdningsapparater. Våre merkevarer i Europa inkluderer Whirlpool®, Indesit®, Bauknecht®, Hotpoint® and HotpointAriston®. Disse Brukervilkår gjelder for din bruk av din Tilkoblede Enhet og tilhørende Tjenester for Tilkoblede Enheter (som definert under). I disse Brukervilkår viser referanser til Whirlpool til Beko Europe Management SRL S.r.l., som er dannet i samsvar med italiensk lov med følgende registrerte adresse: Via Varesina n.204, 20156 Milano (MI), Italy, er registrert i Italia med italiensk moms registreringsnummer 00693740425 (nedenfor kalt ”Whirlpool”, ”vi”, ”oss”, ”vår”) og er en del av Group (Konsern betyr gruppen av enheter som Whirlpool tilhører).

Din Tilkoblede Enhet kan tilby deg tjenester for å hjelpe deg med å administrere og vedlikeholde din Tilkoblede Enhet. Når din Tilkoblede Enhet er tilkoblet Whirlpools nettverk for Tilkoblede Enheter, er den i stand til å overføre informasjon, herunder aktivitets- og feilkoder, til Whirlpool og gi deg varslinger, og du kan bruke programmer som tilbys av Whirlpool slik som «Bauknecht B-Live» eller «Whirlpool 6th Sense Live» applikasjonen (“Applikasjonen” eller “Applikasjonene”) på din mobile enhet til å fjernstyre din Tilkoblede Enhet og til å få tilgang til funksjoner og tjenester. Disse Brukervilkår gjelder for din bruk av slike tjenester og applikasjoner (sammen, “Tjenester for Tilkoblede Enheter”).

For å kunne benytte deg av Tjenester for Tilkoblede Enheter må din Tilkoblede Enhet være koblet til en trådløs internett-tilkobling. Du er ansvarlig for installasjon og vedlikehold av den trådløse internett-tilkoblingen på det sted hvor din Tilkoblede Enhet er plassert. Du trenger også å installere Applikasjonen på en kompatibel mobil enhet(er) og å registrere en konto hos Whirlpool.

Du må godta disse Brukervilkår og Beko Europe Management SRL sin Personvernerklæring for Tilkoblede Enheter (“Personvernerklæringen”) for å kunne ta i bruk Tjenester for Tilkoblede Enheter. Ved å godta disse Brukervilkår i Applikasjonen, og ved fortsatt bruk av enhver Tjeneste for Tilkoblede Enheter, godtar du å være bundet av disse Brukervilkår. Dersom du ikke godtar Brukervilkår eller noen del av dem, og du ikke aksepterer disse Brukervilkår og/eller Personvernerklæringen, vil du ikke få tilgang til Tjenester for Tilkoblede Enheter tilknyttet din Tilkoblede Enhet.

Fra tid til annen kan vi oppdatere disse Brukervilkår. I tilfelle av en oppdatering, vil vi sende deg et varsel via Applikasjonen som forteller deg om endringene og eventuelle valg du har, eller hva du kan gjøre. Fortsatt bruk av Tjenester for Tilkoblede Enheter etter slike varsler, eller aktivt samtykke til eventuelle endringer, betyr at du samtykker til disse endringene. Dersom du ikke samtykker til endringene, kan du til enhver tid avslutte din bruk av Tjenester for Tilkoblede Enheter.II. TJENESTETILBUD TIL SMARTENHETER

Tjenester for Tilkoblede Enheter tillater deg, blant andre muligheter og fordeler, å motta varsler vedrørende din Tilkoblede Enhet (som f. eks. varsel om åpen dør, avsluttede programmer etc.), å programmere din Tilkoblede Enhet til å aktiveres i kostnadseffektive perioder og å fjernstyre din Tilkoblede Enhet gjennom Applikasjonen. De spesifikke Tjenester for Tilkoblede Enheter er nærmere beskrevet i brukermanualen for din Tilkoblede Enhet. Whirlpool kan over tid ha behov for å gjennomgå og endre de spesifikke funksjonene i Tjenester for Tilkoblede Enheter og vil varsle deg om eventuelle vesentlige endringer.

III. DIN BRUK AV TJENESTER FOR SMARTENHETER

 1. Generelt

  For å bruke Tjenester for Tilkoblede Enheter må du registrere en konto ved hjelp av Applikasjonen og gi ditt samtykke til Personvernerklæringen. Ved å bruke Tjenester for Tilkoblede Enheter, samtykker du til å: a) oppgi nøyaktig kontaktinformasjon og annen informasjon som Whirlpool ber om, (b) raskt oppdatere dine opplysninger i tilfelle av noen endring i din kontaktinformasjonen; og (c) bruke Tjenester for Tilkoblede Enheter i samsvar med brukermanualen.

 2. Bruk av data

  Tilkoblede Enheter bruker din trådløse internett-tilkobling til å gi deg tilgang til Tjenester for Tilkoblede Enheter. I tillegg, hvis du velger å motta varslinger via Applikasjonen, kan slike varsler og applikasjoner bruke din mobile datatilkobling for å gi deg tilgang til tjenestene. All slik bruk innebærer overføring av en viss datamengde gjennom dine relevante tilkoblinger slik at du må ha et egnet abonnement for din trådløse internett-forbindelse både der din Tilkoblede Enhet er plassert og hos din mobiloperatør. Vennligst forhør deg med din tjenesteleverandør for internett eller din mobiloperatør for å få en prisoversikt for å fastslå gjeldende datakostnader (hvis noen), og for å få informasjon om databegrensninger, restriksjoner for tillatt bruk og andre betingelser og vilkår for tjenesten. Whirlpool står ikke ansvarlig for eventuelle omkostninger som din internettleverandør eller mobiloperatør måtte pålegge.

 3. Overføring av din Tilkoblede Enhet

  Dersom du selger eller låner bort din Tilkoblede Enhet til en annen person, må du umiddelbart oppdatere kontoen som er tilkoblet for Tjenester for Tilkoblede Enheter via Applikasjonen. Den nye brukeren må registrere en egen, ny konto hos Whirlpool for å kunne benytte seg av Tjenester for Tilkoblede Enheter.

 4. Forbudt bruk

  Det er forbudt å bruke Tjenester for Tilkoblede Enheter på en måte som:

  • er truende, voldelig, fornærmende, nedsettende, ærekrenkende, injurierende, straffbar, uanstendig eller på annen måte ulovlig eller upassende;
  • gir tilgang til, samler eller lagrer personopplysninger om andre;
  • overtrer eller krenker noen annens rettighet, inkludert en annen persons rett til privatliv;
  • personifiserer personer, selskaper, objekter eller IP adresser (f.eks. IP snylting);
  • innebærer opplasting, posting, sending av e-post, overføring eller på annen måte tilgjengeliggjøring av materiell som det ikke er lovlig å tilgjengeliggjøre;
  • er kommersiell, herunder f.eks. reklame, annonsering, promotering eller markedsføringsmateriale, eller spam, phishing eller annen form for uoppfordret kommersiell kommunikasjon eller uønskede meldinger;
  • erverver eller forsøker å erverve uautorisert tilgang til den Tilkoblede Enheten for Tjenester for Tilkoblede Enheter eller andre Tjenester for Tilkoblede Enheter, deres datamaskiner og nettverk, deres brukerdata eller som på annen måte begrenser eller forstyrrer bruken eller driften av Tjenester for Tilkoblede Enheter;
  • erverver eller forsøker å erverve uautorisert tilgang til en Tilkoblet Enhets data eller programvare, blant annet gjennom reverse engineering firmware eller installering av data som ikke er godkjent av Whirlpool;
  • pålegger en urimelig eller uforholdsmessig stor belastning på Whirlpool eller Whirlpools forretningsforbindelsers infrastruktur, herunder overføring av spam eller bruk av andre former for uoppfordret kommersiell kommunikasjon eller uønskede meldinger;
  • endrer, skader eller sletter innhold skaffet av Whirlpool;
  • inneholder datavirus eller andre forstyrrende, belastende eller skadelige filer eller programmer; eller
  • på annen måte bryter disse Brukervilkår
 5. Programvareoppdateringer

  Tjenester for Tilkoblede Enheter, inkludert Applikasjonene, bruker programvare som Whirlpool kan ha behov for eller ønske å oppdatere eller endre. Vi vil kjøre slike oppdateringer ved hjelp av standard prosedyrer på din mobile enhets operativsystem, og du vil alltid bli bedt om å gi ditt samtykke til slike oppdateringer for å kunne fortsette å bruke Tjenester for Tilkoblede Enheter.

IV. TJENESTEBEGRENSNINGER OG ANSVARSFRASKRIVELSE

 1. Generelle begrensninger

  Fordi din Tilkoblede enhet kommuniserer med Whirlpool ved å overføre informasjon trådløst og over internett, vil: (a) varsler for Tilkoblede Enheter kun være tilgjengelige for deg når du har koblet opp og registrert din Tilkoblede Enhet; og (b) Tjenester for Tilkoblede Enheter ikke være tilgjengelig når internett eller den trådløse tilkoblingen eller din mobile tilknytning, ikke fungerer eller ikke fungerer som den skal.

 2. Nøyaktighet av resultater og data

  Du samtykker til at Tjenester for Tilkoblede Enheter er underlagt begrensninger og restriksjoner utenfor Whirlpools kontroll, som inkluderer blant annet at du må vedlikeholde din Tilkoblede Enhet i samsvar med relevant brukermanual, trådløs nettverksytelse, internett tilgang, miljøforhold (som f.eks. bygninger, vær, geografi og topografi), atmosfæriske forhold og andre faktorer knyttet til bruk av internett eller satellitter og satellitt data; dessuten er Tjenester for Tilkoblede Enheter etter sin natur avhengig av programvare og nettverkstilgang levert av tredjeparter. I betraktning av det ovennevnte kan ikke Whirlpool garantere for uforstyrret tilgjengelighet, nøyaktighet, fullstendighet eller rettidighet av data, informasjon, materiell eller innhold levert som en del av Tjenester for Tilkoblede Enheter.

 3. Lagrede Data

  Whirlpool lagrer visse data om din bruk av Tjenester for Tilkoblede Enheter for så lenge det anses nødvendig for å overholde loven eller for virksomhetens opplyste, legitime behov og tiltenkte formål i forbindelse med Tjenester for Tilkoblede Enheter som beskrevet i Personvernerklæringen.

 4. Overført Data

  Whirlpool forplikter seg til å ivareta sikkerheten for dataen du gir oss og vil ta rimelige forholdsregler for å beskytte dine personopplysninger. Det foreligger likevel alltid en risiko ved overføring av informasjon over trådløst nettverk eller internett. Som følge av dette godtar du at når du bruker Tjenester for Tilkoblede Enheter, vil kommunikasjonen din kunne bli fanget opp ulovlig av andre. Whirlpool kan ikke garantere for sikkerhet og personvern i forbindelse med trådløse overføringer eller overføringer via internett, og vil ikke stå ansvarlig for mangel på sikkerhet i nettverk eller apparater som ikke styres av Whirlpool eller tap av personvern eller personlige opplysninger i forbindelse med kommunikasjon over slikt nettverk.

 5. Annet

  Tjenester for Tilkoblede Enheter tilbys på “as is” (som den er) og “as available” (som den er tilgjengelig) basis. Tilkoblede Enheters feilkodemeldinger er ikke ment å skulle erstatte normal, anbefalt vedlikehold av din Tilkoblede Enhet slik det fremgår i brukermanualen for din Tilkoblede Enhet, og erstatter ikke trygg og ansvarsfull bruk av din Tilkoblede Enhet. Du må ikke legge din lit til Tjenestene for Tilkoblede Enheter (inkludert feilmeldinger) som et hjelpemiddel for å unngå brann eller andre ulykker eller skader. Det er ditt ansvar å bruke din Tilkoblede Enhet på en trygg måte og holde din Tilkoblede Enhet i god stand og i overensstemmelse med dens brukermanual. Unnlatelse av dette kan forårsake skade på din Tilkoblede Enhet, på eiendom, legemsbeskadigelse, og/eller alvorlig skade som Whirlpool ikke kan holdes ansvarlig for.

V. ETTERLEVELSE AV BETINGELSER

Du er alene ansvarlig for at ikke bare du selv, men også for at alle som bruker din Tilkoblede Enhet og/eller brukerkontoen din for Tjenester for Tilkoblede Enheter, etterlever disse Brukervilkår enten bruken er godkjent av deg eller ikke.

VI. PERSONVERNE

Personvernerklæringen er tilgjengelig via Applikasjonen og du vil bli bedt om å godta den når du registrerer deg i Tjenester for Tilkoblede Enheter. Det er ikke påkrevet å godta Personvernerklæringen, men det er nødvendig for å kunne opprette en registrert brukerkonto. Personvernerklæringen styrer hvordan informasjonen du legger inn og informasjon fra din Tilkoblede Enhet og fra din bruk av Tjenester for Tilkoblede Enheter samles inn, brukes, utleveres og deles i henhold til gjeldende europeisk og lokal lovgivning.

VII. OPPHAVSRETTE

Whirlpool og dets lisensgivere eier opphavsrettighetene, varemerkene, og alle andre immaterielle rettigheter til innholdet i Tjenestene for Tilkoblede Enheter. Du kan ikke kopiere, modifisere, bruke, lage avledede verk av, vise frem, ramme inn, fremføre, publisere, distribuere, spre, overføre/sende, kringkaste eller sirkulere noe slikt materiale eller innhold til tredjepart (inkludert å vise frem eller distribuere materialet gjennom en tredjeparts nettside) uten skriftlig forhåndsgodkjennelse fra Whirlpool, bortsett fra ved bruk av Tjenestene for Tilkoblede Enheter til dets tiltenkte formål og i overensstemmelse med disse Brukervilkår.

VIII. ANSVARSBEGRENSNING, SKADESLØSHOLDELSE

 1. Limitation de Responsabilité

  Ansvarsbegrensning
  Du aksepterer at:

  1. Tjenester for Tilkoblede Enheter leveres på en “as is” (som det er) og “as available” (som det er tilgjengelig) basis;
  2. bortsett fra de påbudte begrensninger i gjeldende lovgivning og i enighet om at intet i disse Brukervilkår fjerner eller begrenser eller skal tolkes som en intensjon om å fjerne eller begrense Whirlpools ansvar for svindel, grov uaktsomhet, grov forsømmelse, brudd på offentlige ordensregler eller for død eller personskade eller skade på privat eiendom i tilfeller der ansvar ikke kan ekskluderes ved lov, godtar du å frita Whirlpool, Group, deres forhandlere, ansatte og leverandører fra alle krav, alt ansvar og alle tap i forbindelse med Tjenester for Tilkoblede Enheter, inkludert men ikke begrenset til krav som oppstår som følge av full eller delvis svikt i yteevnen til tjenestene for Tilkoblede Enheter, selv om svikten er forårsaket av forsømmelse fra Whirlpool, Group, deres forhandlere, ansatte og leverandører
  3. du godtar å holde Whirlpool, Group, deres forhandlere, ansatte og leverandører skadesløs overfor alle slike krav som er beskrevet ovenfor som er fremsatt av tredjeparter
  4. videre godtar du at denne fraskrivelsen omfatter parter som fremsetter krav for deg og at intet forsikringsselskap vil ha rett til subrogasjon.
 2. Ekskludering av driftstap

  bortsett fra påbudte begrensninger i gjeldende lovgivning, kan hverken Whirlpool, Group, deres forhandlere, ansatte eller leverandører holdes ansvarlig for indirekte, tilfeldige eller spesielle skader og tap, følgeskade eller annen erstatning utover det normale (inkludert, men uten begrensning, skade og tap som følger av driftstap, tapt informasjon eller at tjenester blir utilgjengelige) som rammer deg eller annen part i tilknytning til tjenestene for Tilkoblede Enheter, selv om Whirlpool, Group, deres forhandlere, ansatte eller leverandører er klar over muligheten for slike tap.

 3. Skadesløsholdelse

  Du godtar å holde Whirlpool, Group og dens tilknyttede selskap skadesløs hva angår krav med utspring i eller som er relatert til dine handlinger, inkludert men ikke begrenset til, din bruk av Tjenester for Tilkoblede Enheter og all informasjon du legger inn, overfører eller gjør tilgjengelig via Tjenester for Tilkoblede Enheter; manglende beskyttelse av ditt passord eller annen kontoinformasjon; eller brudd på disse Brukervilkår, eller gjeldende lov eller forskrift, eller tredjeparts rettigheter.

IX. SUSPENSJON OG OPPSIGELSE

 1. Oppsigelse fra Whirlpool grunnet misbruk

  Whirlpool kan når som helst suspendere eller si opp din tilgang til hele eller deler av Tjenestene for Tilkoblede Enheter dersom du bryter disse Brukervilkår. Whirlpool kan med forhåndsvarsel også når som helst si opp Tjenester for Tilkoblede Enheter, grunnet teknologisk inkurans eller av andre grunner som påvirker Tjenester for Tilkoblede Enheters levedyktighet. Ved oppsigelse på grunn av dette, vil du ikke lenger ha rett til å bruke eller ha tilgang til Tjenester for Tilkoblede Enheter, og Whirlpool skal ikke ha noe ansvar som følge av slik oppsigelse. I slike tilfelle kan du fortsette å bruke dine enheter som vanlige apparater, men de tilknyttede Tjenester for Tilkoblede Enheter vil ikke lenger være tilgjengelige.

 2. Din deaktivering av brukerkontoen

  Du kan når som helst deaktivere din konto ved å skrive til personvernsanvarlig på adressen som oppgis i brukervilkårene (punkt 10). Dersom du deaktiverer kontoen din, beholder Whirlpool opplysninger relatert til din Tilkoblede Enhet og bruk av Tjenester for Tilkoblede Enheter som blir samlet inn av Whirlpool, men opplysningene vil ikke lenger knyttes til dine personlige opplysninger. Deaktivering av din brukerkonto for Tjenester for Tilkoblede Enheter gjør at du ikke lenger vil motta ytterligere Tilkoblede Enheter-varsler som sendes ut som en del Tjenestene for Tilkoblede Enheter. Dersom du velger å fortsette å ha din Tilkoblede Enhet tilkoblet via trådløs tilkobling etter at du har deaktivert din konto, vil din Tilkoblede Enhet fortsette å overføre enkelte opplysninger vedrørende bruken av apparatet til Whirlpool. Dersom du ønsker å unngå slike overføringer må du koble din Tilkoblede Enhet fra din trådløse ruter og skru av knappen for trådløs forbindelse på apparatet ditt.

X. KONTAKT OSS

Spørsmål eller klager vedrørende din Tilkoblede Enhet eller Tjenester for Tilkoblede Enheter skal rettes til ditt lokale Whirlpool-kundesenter som nevnt i din Applikasjon eller i dokumentasjonen som følger med din Tilkoblede Enhet.