Feng shui: Slik bruker du den kinesiske teknikken på kjøkkenet ditt

Artikkel: Livsstil - oktober 2023
  • Kopier lenken til utklippstavlen
Feng shui: Slik bruker du den kinesiske teknikken på kjøkkenet ditt
Relaterte produkter:
Whirlpool W Collection Design
Finn ut mer

Lesetid: 3 Minutter

Kjøkkenet er et viktig rom i huset og må organiseres på en måte som gjør hverdagen enklere, slik at du kan lage mat og utføre husholdningsoppgavene på en praktisk måte. Til hjelp får du her noen enkle tips om hvordan du organiserer kjøkkenet ditt og dermed forvandler hjemmet ditt til et mer innbydende rom.

Hvor skal du begynne når du skal organisere kjøkkenet

Alle rom i huset har ett møbel som er det viktigste i dette rommet. Når det gjelder et innebygd kjøkken der kjøleskapet er skjult, er hovedpersonen W Collection-induksjonstopp pga. den banebrytende designen, og Whirlpool W Collection er preget av en minimalistisk estetikk, som gir en tydelig look.

I et ideelt scenario, spesielt på kjøkken med åpen planløsning, deles kjøkkenplassen inn i forskjellige soner som fastsetter hvor man forbereder, lager mat, vasker opp og spiser. Induksjonstoppen har en fast plass på en kjøkkenøy i marmor eller kvarts av høy kvalitet og gir deg all den plassen du trenger for å lage favorittmaten din, men dette er ikke alltid er mulig, fordi mange kjøkken allerede har avgrenset plass til disse elementene.

Men uansett bør apparater som varmer opp ikke stå for nære de som kjøler ned, både av sikkerhetsmessige årsaker og for å sikre best mulig funksjon av apparatene, uansett hvor stort eller lite kjøkkenet ditt er.

I tillegg til å velge plassering av apparatene, bør også måten du bruker kjøkkenet være utgangspunkt for organisering av dette. Er du typen kokk som lager mye mat, f.eks. pasta og brød, er det viktig å ha benkeplass. Hvis du er typen som samler på kopper, krus og boller, er det viktig å ha trygge oppbevaringsplasser for disse tingene.

Hva er den ideelle fargen på et kjøkken?

Hovedanbefalingen for kjøkkenveggene veldig lyse farger, for eksempel hvit eller beige. Disse fargene gjør miljøet lysere og gjør det rent og enkelt.

Og så kan du få inn farger med dekorative detaljer og redskaper. Rød, gul, lilla og blå kan brukes som farge- og lyspunkter i miljøet.

Husk at dette bare er tips, det er ingenting som hindrer deg i å bruke sterke farger på veggen og fokusere på lysere gjenstander. Eller til og med investere i dristigere kombinasjoner, med sterke farger som snakker sammen.

Hva er den beste belysningen til kjøkkenet?

Kjøkkenbelysning er avgjørende for flyten i dette rommet, så det ideelle er å holde vinduer og gardiner åpne hele dagen. I tillegg bør du investere i god belysning, med fluorescerende hvitt lys, som gjør miljøet lysere og det blir lettere for deg å se hvert hjørne av dagen.

Et organisert kjøkken krever skap og hyller

Når du organiserer et kjøkken, er det lurt å se for seg god struktur med skap eller hyller, fordi disse gjør hverdagen enklere. Det er viktig å ha et godt system for oppbevaring av det du bruker ofte, og for ting som krever spesiell plass.

I tillegg trenger du et godt skap til mat som beskytter den mot for mye lys og fuktighet. Og man får aldri for mye skapplass. Men det er viktig å forstå strukturen på kjøkkenet, slik at skapene ikke skaper følelsen av et mindre rom.

Du må kunne sirkulere på kjøkkenet, for å tilberede mat og utføre husholdningsoppgaver, derfor må rommet designes med omsorg og kjærlighet. Invester i blomster, bilder, søte magneter og andre ting som har emosjonell verdi for deg og familien.

Organisering av kjøkkenet gjør det også til behagelig rom, og den positive effekten kan overføres til ulike aspekter av hverdagslivet ditt.

Velkommen til Whirlpool, designet for velvære.

Relaterte produkter:
Whirlpool W Collection Design
W Collection-apparatene kombinerer et rent apparat med minimalistisk, moderne estetikk og den mest avanserte teknologien for enkel og høy ytelse.
Finn ut mer
Relaterte produkter:
Whirlpool W Collection Design
W Collection-apparatene kombinerer et rent apparat med minimalistisk, moderne estetikk og den mest avanserte teknologien for enkel og høy ytelse.
Finn ut mer