Hvorfor skandinavisk design kan slappe av et travelt sinn

Artikkel: Livsstil - oktober 2022
  • Kopier lenken til utklippstavlen
Kvinne slappet av hjemme
Relatert produkt:
Whirlpool W Collection Design
Oppdag mer

Lesetid: 2 Minutter

Den skandinaviske estetikken er sentrert rundt å balansere funksjonen til et hjem med form og design. Troen er at hjemmene våre kan være både vakre og praktiske uten å føles for rotete. Å gi hjemmene våre pusterom og innrede dem med tidløse stykker bidrar til å roe et travelt sinn og skape en følelse av avslappethet.

Bruk av lyse farger

Hvor kom filosofien fra? Tradisjonelle nordiske hjem var ofte mørke på grunn av de lange vintrene, så det var viktig å legge til lyse farger for å balansere dette. Historisk sett var boligene også små, så det var behov for enkle, minimalistiske møbler som gjorde det ikke ta opp for mye plass eller absorbere det lille lyset som var. Siden den nordiske designbevegelsen startet på 1950-tallet har det vært en økning i denne stilen, og tar den fra en "trend" til en grunnleggende livsstil nå etter hvert som flere mennesker oppdager fordelene med et mer parret utseende som føles knyttet til naturen.

5 tips for å skape et beroligende hjem i skandinavisk stil

De grunnleggende prinsippene for enkelhet og praktisk, kombinert med en vakker estetikk er fortsatt viktige i dag for å skape et hjem som har en positiv innvirkning på vår velvære. Hvem ville ikke ønske å lukke inngangsdøren og føle seg uthvilt umiddelbart? Her er mine topp 5 tips for å komme i gang:

 

  1. Bruk dempede farger. Bruk myke, varme, nøytrale farger som hvitt, grått og beige for å optimalisere det naturlige lyset i hjemmet ditt. Å utnytte dette lyset er viktig for å skape velvære hjemme gjennom avslapning.
  2. Vurder naturlig, lyst tre. Koble innsiden av hjemmet til utendørs ved hjelp av naturlig tre som bøk, ask og lys eik. Denne linken er viktig for å bidra til å skape et beroligende miljø og varme opp en nøytral fargepalett.
  3.  Velg tidløse former og stiler. Skandinavisk designfokus på å kjøpe møbler for å vare med avsmalnende ben og subtile kurver. Disse mer organiske, mykere former er mer behagelige for øynene våre enn harde, stumpe linjer og vil aldri gå av moten. Hvis du kan, invester i ett heltestykke som kan fungere som et samlingspunkt i et rom, kanskje en stol, siden det er så mange designikoner her!
  4. Fokuser på ryddige områder, less is more. Rene, enkle linjer er varemerkene for denne designstilen. Med travle liv trenger hjemmene våre å føle det motsatte, og en mer minimal tilnærming kan bidra til å slappe av og stresse ned. Unngå store møbler og overfylte overflater til fordel for møbler i lettere stil og noen få tilbehør som gjør deg god.
  5. Betydningen av tekstur. Med en mer minimal og ryddig plass må du vurdere tekstur for å legge til varme og komfort. Uten dette kan hjemmet ditt føles litt kaldt og lite imøtekommende. Plasser sofaen og sengen din med puter i forskjellige materialer og et pledd, men hold deg til de dempede fargene ovenfor slik at rommet føles sammenhengende. Legg til et teppe på tregulv for å absorbere lyd og gi deg den koselige følelsen under føttene.
     

Skandinavisk design kan virkelig hjelpe med velvære hjemme, det er en beroligende, minimal stil som gir tankene hvile fra en travel hverdag. Er du klar til å omfavne det nordiske utseendet?

Velkommen til Whirlpool, hvor velvære starter hjemme
Artikkel skrevet for Whirlpool av Katie Seidler, interiørdesigner

Relatert produkt:
Whirlpool W Collection Design
W Collection produktene kombinerer et rent utseende med minimalistisk, moderne estetikk og den mest avanserte teknologien for uanstrengt høy ytelse.
Oppdag mer
Relatert produkt:
Whirlpool W Collection Design
W Collection produktene kombinerer et rent utseende med minimalistisk, moderne estetikk og den mest avanserte teknologien for uanstrengt høy ytelse.
Oppdag mer