De mest beroligende malingfargene for hjemmet ditt - og - slik du velger dem

Artikkel: Livsstil - september 2022
  • Kopier lenken til utklippstavlen
De mest beroligende malingfargene for hjemmet ditt - og - slik du velger dem
Relatert teknologi:
AutoDose-teknologi for vaskemaskin
Finn ut mer

Lesetid: 2 Minutter

Fargenes innflytelse på vår velvære

Farger spiller en viktig rolle for sinn og kropp, de kan senke blodtrykket og hjelpe oss å stresse ned ved å roe ned pusten vår. Derfor er det spesielt viktig å fokusere på farger for å skape rom i hjemmene våre som får oss til å føle oss bra. Enten vi ønsker å føle oss oppløftet og energiske eller rolige og fokuserte, vil fargene vi velger ha en direkte innvirkning på hvordan vi føler oss.

Farge- og designpsykologispesialist Karen Haller sier følgende ..."Fargepsykologien er i stor grad ubevisst. Den får oss til å føle noe uten at vi legger merke til det”. 
Hvis du tenker på en gang du har besøkt et spa eller et rolig sted, så har du kanskje ikke vært klar over det, men fargene er sannsynligvis myke og rolige for å få deg til å slappe av. Eller hvis du tenker på lekerommet til et barn, er det ofte lyst med kraftige farger for å stimulere til moro og spenning. 

Derfor er det viktig at vi tar oss tid til å tenke på hvordan vi ønsker å føle oss hjemme og omgir oss med farger som fremmer denne følelsen.
 

5 tips for å velge farger for den ultimate roen

Hjemmet er vår trygge havn der vi stenger ute den eksterne støyen etter en travel dag. Vi ønsker å føle oss mindre stresset og være i et hjem som gir oss balanse i en hektisk og stresset hverdag, men hvordan vet vi hvilke farger som er best for dette og hvorfor?
Her er mine 5 beste tips for å velge en beroligende fargepalett:

  1. Velg farger med kobling til naturen og det naturlige. Tenk på farger som naturlig forekommer i verden rundt oss, som blått, grønt og jordnære, varme og nøytrale farger. Naturen er grunnleggende og beroligende, og når vi reflekterer dette i hjemmene våre, hjelper det oss med å føle oss avslappet.
  2.  Blå soverom. Minner oss om rolig himmel eller beroligende hav, en myk blåfarge i et soverom føles beroligende og avslappende for å bidra til en god natts søvn.
  3. .Grønn representerer balanse, helse og velvære. Denne fargen er perfekt for å skape et avslappende hjemmekontor som minner oss om beroligende steder i naturen. Velg heller en varm, myk salviegrønn enn skarp lime eller mørk olivengrønn.
  4. Nøytrale farger som varme nyanser av hvitt kan få oss til å føle mer i ett med oss selv. Hvitt kan få et rom til å føles mer åpent, romslig og dermed ryddig. Det er perfekt hvis vi har travle sinn som trenger balanse. Unngå skarp hvitt, fordi denne nyansen ikke har noe pigment og kan føles hardt for øyet.
  5.  Hvilke farger har du i garderoben? Hvis du er usikker på hvilke farger som får deg til å føle deg bra, ta en titt på hva du har på deg. Vi bruker gjerne farger som får oss til å føle oss lykkelige, det er et godt utgangspunkt når du prøver å forstå hvilke farger du vil ha til hjemmet ditt.

Hvis du ønsker et rofylt og fredelig hjem, vil det å starte med disse tipsene hjelpe deg med å forvandle hjemmet. Ikke glem at farger bare er starten, legg til lag med tekstur og lukt med stearinlys og diffusere for å treffe alle sansene dine og få muligheten til å oppnå fullstendig velvære.

 

Er du klar til å føle deg avslappet?

Velkommen til Whirlpool, der velvære starter hjemme 

Artikkel skrevet for Whirlpool av Katie Seidler, Interiørdesigner 
 

Relatert teknologi:
AutoDose-teknologi for vaskemaskin
Vaskemaskinen doserer automatisk riktig mengde vaskemiddel og tøymykner, og beskytter klær og farger mot å bli for fort slitt på grunn av overdosering.
Finn ut mer
Relatert teknologi:
AutoDose-teknologi for vaskemaskin
Vaskemaskinen doserer automatisk riktig mengde vaskemiddel og tøymykner, og beskytter klær og farger mot å bli for fort slitt på grunn av overdosering.
Finn ut mer