Blomsteroppsatser med tørkede blomster: En gammel blomsterkunst som nå gjenoppstår som en stressreduserende gjør-det-selv-metode

Artikkel: Livsstil - mai 2022
  • Kopier lenken til utklippstavlen
Blomsteroppsatser med tørkede blomster: En gammel blomsterkunst som nå gjenoppstår som en stressreduserende gjør-det-selv-metode
RELATERT TEKNOLOGI:
Mikrobølgeovnens CrispFry-teknologi
Finn ut mer

Lesetid: 3 Minutter

Allsidige og iøynefallende: Blomsteroppsatser med tørkede blomster er et unikt og spesielt element blant de mange forslagene til moderne hjemmedekor. Hvorfor? Fordi de er vakre å se på og ekstremt avslappende å lage!

Fra hagen eller terrassen får du skjønnhet og ro for deg og hjemmet ditt

Valg av tørkede blomster og arrangering av de mest passende kombinasjonene er en kreativ, fredfull, og dypt beroligende aktivitet. Hvor skal vi starte?

For denne typen arrangementer kan du bruke blomster du har dyrket selv i hagen eller på terrassen. Det er tilfredsstillende å beholde (og beundre!) dem lenger.
Har du ikke grønne fingre? Ingen grunn til bekymring: Alt du trenger er materialer som allerede er tørket og slippe løs kreativiteten din ved å kombinere blomster, kvister og blader. 

I harmoni med naturen og i harmoni med hjemmet ditt

I begge tilfeller vil det å praktisere denne delikate kunsten gjøre deg mer koblet til naturen og rommene i hjemmet ditt. Å designe et tørket blomsterarrangement for å live opp selv de mest skjulte hjørnene vil gi deg glede, avslapping og tilfredshet. 

Den gylne regelen for å være stilig? Velg blomster i delikate, nøytrale toner. Eller hvis du vil imponere og sørge for en wow-effekt, velger du nyanser som gjenspeiler fargene i rommet der komposisjonen skal plasseres. 
 

Du kan bruke andre ting enn bare blomster (artisjokker fungerer også!)

Hvem av oss har aldri opplevd spenningen ved å tørke en rose mellom sidene i en bok? Roser og hortensiaer er fortsatt blant de største når det gjelder blomsteroppsatser med tørkede blomster.
Men mer eksotiske og uvanlige planter har nå gjort sitt inntog i de mest kreative bukettene. Et par eksempler? Bomullsblomster og eukalyptus

Det er også veldig trendy å inkludere duftende urter i arrangementene, som beholder duften selv når de tørkes. Du kan også bruke sitrusfrukter og, hvis du har lyst til å eksperimentere, til og med tørkede nydelige artisjokker.

La oss ramme inn naturen med malerier av tørkede blomster!

Hvis du er ute etter noe mer kreativt, kan du tørke blomster og plassere dem i en ramme. De gir en utsøkt atmosfære til rommet, og det er stressreduserende og avslappende og lage dem.

Tradisjonelt lages disse komposisjonene ved å feste blomster (og blader og individuelle kronblader) til en base av solid papp, rispapir eller stoff som skal plasseres i en ramme.  
Du kan også bruke unike gjennomsiktige glassrammer for å arrangere blomster og blader. Når den er ferdig og hengt på veggen, ser komposisjonen ut til å flyte og fylle rommet med en vakker letthet! 

En krukke full av blomster eller en enslig gren i en vase?

Har du noen gang tenkt på å dekorere badet ditt med små glasskrukker fylt med kronblader, kvister, blomster eller tørkede knopper på en hylle? 

Det er enkelt å lage, men effekten er virkelig slående. 
Eller prøv å arrangere noen grener med bomullsblomster i en stor gjennomsiktig vase: en enkel og veldig elegant komposisjon som er hyggelig å sette sammen. Det å velge formene og justere lengdene på grenene kan virke som en triviell aktivitet, men det er faktisk dypt avslappende og tilfredsstillende.

Hengende kranser: En eviggrønn klassiker

Får kranser med kongler som henger på døren din deg umiddelbart til å tenke på julen? De fremkaller faktisk umiddelbart en festlig atmosfære. I dag er de imidlertid en boligdekortrend som passer hele året. 

Noen ideer for en moderne krans? Legg til (eller erstatt med) elementer som tørket sitrusfrukter, maisblader eller bærblomster, furukongler og grangrener eller prøv å lage en krans av blomster og blader med fargerik effekt ... kanskje en regnbue effekt! 

 

Ved å lage noen blomsterkreasjoner med tørkede blomster hjemme, kan du bruke litt tid på å heve kreativiteten på oppholdsrommene dine med et snev av fantasifull design.

Er du klar til å komponere nye buketter av varmende ro? 

Velkommen til Whirlpool, der velvære starter hjemme. 

RELATERT TEKNOLOGI:
Mikrobølgeovnens CrispFry-teknologi
CrispFry-funksjonen er en unik måte å nyte sprø steking med lite eller ingen olje. Den gjør maten velsmakende og sunn, og det er en kreativ måte å tørke blomster også!
Finn ut mer
RELATERT TEKNOLOGI:
Mikrobølgeovnens CrispFry-teknologi
CrispFry-funksjonen er en unik måte å nyte sprø steking med lite eller ingen olje. Den gjør maten velsmakende og sunn, og det er en kreativ måte å tørke blomster også!
Finn ut mer