Grønne hjørner i hjemmet for bringe naturen nærmere

Artikkel: Livsstil - mai 2022
  • Kopier lenken til utklippstavlen
Grønne hjørner i hjemmet for bringe naturen nærmere
RELATERT TEKNOLOGI:
Platetoppens Flexi Side-teknologi
Finn ut mer

Lesetid: 2 Minutter

Planter er en verdifull ressurs for velvære i hjemmet: De gir oss ro når vi ser på dem og tilfredsstillelse når vi tar vare på dem. Planter er bra for oss og tilfører skjønnhet og personlighet til alle deler av hjemmet, balkonger og rom. Her er noen grønne trender for hjemmet med noen uvanlige ideer.

Innendørs mathage: gleden av å dyrke gode ting å spise

Stadig flere blir interessert i å dyrke planter som ser bra ut og som også smaker godt, i vinduskarmer og på balkonger og overalt i hjemmene sine.
Hvis du har vinduer eksponerte for lys i mange timer per dag, kan du dyrke chilipepper og salat, som viser frem sine vakre, dekorative, grønne bladene i potter. Hvis du ikke har nok lys, kan du bruke spesielle plantelamper som er lett å få ta i. 

Vannkultur: Når planter vokser uten jord

Vannkultur er ikke bare en trend, men en naturlig dyrkingsteknikk som kan brukes til både prydplanter og spiselige planter. Vannkultur bruker ikke jord, men røttene vokser på et leire-, halm- eller fibersubstrat eller senkes direkte ned i vann beriket med næringsstoffer. Moderne vannkultur er ofte avhengig av potter, lys og spesiell teknologi. Likevel kan planter som Anthurium lett bli tatt vare på ved hjelp av en enkel Gjør-det-selv-vannkultur-metode: effekten av røttene i en glasskrukke er veldig imponerende. 

En jungel i hjemmet: Grønne områder i hjemmet

 Innendørsjungelen er en av de fascinerende trendene innen innendørsplanter fordi det gir plass til et frodig og skikkelig luksuriøst utseende. Du kan skape et imponerende hjemmemiljø ved å gruppere mange potteplanter i ulike størrelser og leke med potter som henger fra vegger og tak. Det viktigste du må gjøre hvis du vil følge denne naturskjønne stilen er å velge plantene som passer best til lyset i rommet. 

Grønn vegg innendørs: Litt uventet natur innendørs

En vegg (eller en del av en vegg) derdet gror planter er alltid overraskende. Noen mennesker gjør det selv og monterer en rekke hyller til potter, andre velger stablebare planter eller bruker råd fra spesialiserte gartnere. Det fine med en grønn vegg er at du får litt vegetasjon der du minst forventer det. Resultatet er ekstraordinært og veldig avslappende. 

Innendørs Zen-hage: En idé fra Japan for å forbedre kontakten med deg selv

En Zen-hage? Den ser også bra ut innendørs og er perfekt for en kjeller eller for å skape en spesiell nisje, kanskje som noe man ser på under en meditasjonsøkt. Sand, stein, småstein, planter og de andre elementene som utgjør en hage i japansk tradisjon har en lykkebringende betydning og en beskyttende funksjon. Å observere en Zen-hage renser sinnet for tanker og fyller det med ro. 

 

Er du klar til å ønske den smaragdgrønne skjønnheten til planter velkommen og fylle hjemmet ditt med ro?


Velkommen til Whirlpool, der velvære starter hjemme. 

RELATERT TEKNOLOGI:
Platetoppens Flexi Side-teknologi
Sett så mange gryter du vil på ett sted! Flexi Side kombinerer kokesoner for maksimal fleksibilitet, mens du fritt arrangerer grønne områder hjemme.
Finn ut mer
RELATERT TEKNOLOGI:
Platetoppens Flexi Side-teknologi
Sett så mange gryter du vil på ett sted! Flexi Side kombinerer kokesoner for maksimal fleksibilitet, mens du fritt arrangerer grønne områder hjemme.
Finn ut mer