Les og lytt til musikk hjemme: Dyrebar egentid

Artikkel: Egentid - mai 2022
  • Kopier lenken til utklippstavlen
Les og lytt til musikk hjemme: Dyrebar egentid
RELATERT TEKNOLOGI:
Oppvaskmaskinens NaturalDry-teknologi
Finn ut mer

Lesetid: 3 Minutter

Hjemmet er også det ideelle stedet å dyrke sjel og sinn gjennom gleden med aktiviteter som musikk og lesing. Er lesing av bøker og lytting til musikk allerede en del av din daglige rutine? Eller har du ennå ikke begynt å bruke tid på det? Her er noen gode grunner til å inkludere (eller beholde) dem i rutinen din: Det er verdt det!

Hvorfor er musikk og lesing ideelle følgesvenner for avslapping hjemme?

Det er viktig å sette av tid til seg selv, selv om det noen ganger virker som et umulig oppgave å virkelig kunne koble av og nyte huset. Men å lese bøker og lytte til musikk kan bidra til at du slapper av på en hyggelig, og noen ganger litt overraskende måte. Hvordan?
De gir oss litt energi, eksotisme og undring til timene med avslapping hjemme, men kan også sette oss i forbindelse med den mest autentiske og dypeste delen av oss selv. 
Musikk og bøker har nemlig denne doble effekten: De bringer litt munter letthet til hverdagen og får den til å skinne med en ny, spesiell bevissthet. 

Nå skal vi prøve å forstå hvilken betydning de har i hverdagens rutiner.

Fordi de er effektive kulturelle stressreduserere

Både musikk og lesing fungerer som effektive kulturelle stressreduserere. Hvis du lytter til musikken du elsker eller synker inn i en god bok en halv times tid, vil stressnivået ditt rakst senkes. Når du kommer hjem bør du derfor ta deg tid til å slappe av og lade batteriene ved å lytte til favorittmusikken din for å hjelpe deg med å tilberede en god middag. Og etter middag, mens du venter på at oppvaskmaskinen skal bli ferdig? 
Slapp av med en god bok - det vil hjelpe deg å slappe av og gjøre det lettere å sovne når det er på tide å legge seg.  

Fordi de aktiverer empati og selvanalyse

Lesing, spesielt av skjønnlitteratur, bidrar til å utvikle empati (den berømte evnen til å sette seg inn i andres situasjon!). Det er også en fin måte å lære å se inn i oss selv og kjenne oss bedre. 
Å lytte til sangene til begavede sangere og låtskrivere, artister og band bidrar også til selvanalyse. 

Har du noen gang lest en roman eller lyttet til ordene i en sang og tenkt: "Hei, er det virkelig meg han snakker om?".

Det stemmer: Ved hjelp av skjønnlitteratur og sanger kan vi komme over historier, karakterer og setninger som vi kan kjenne oss igjen i, som inspirerer oss og som til og med hjelper oss å leve mer rolig og stille, akkurat som de mest kjente personlige håndbøkene for personlig vekst.
Sett deg godt til rette i sofaen, sett inn øretelefonene eller fordyp deg i en bok - kanskje føler du deg bedre av det! 
 

Fordi de er rom for frihet og utforskning

Når du velger noe du skal lytte til eller lese, kan du fordype deg 100 % i din egen smak og dine egne behov for øyeblikket uten kompromisser. Du trenger ikke å ta hensyn til noen andre. 
Vi er frie til å gjenoppdage gammel kjærlighet, som opplesninger eller album vi likte før, eller til å nærme oss helt nye litterære sjangre og toner. 

Det kan føre til uventet kjærlighet.

Selv om du ikke liker poesi spesielt god, kan du for eksempel bli slått av japansk Haiku. Eller hvis du elsker rock, kan du bli fengslet av den sensuelle sjarmen til bossa nova og jazz (Tips: Hvis du vil bli kjent med disse musikktypene, spill dem i bakgrunnen når du lager mat - de passer bra til kreative øyeblikk ved komfyren!). 

 

Bøker og musikk er uvurderlige allierte for å "riste støvet av hverdagslivet" og som åpner opp nye horisonter uten at du trenger å forlate stuen. 
Og hvis du elsker fysiske gjenstander, vil bøker og plater til slutt bli en integrert del av interiøret, det gjør hjemmet ditt enda mer komfortabelt og unikt.

Er du klar til å legge til en herlig touch av musikk og bøker til øyeblikkene du vil dedikere til deg selv?

Velkommen til Whirlpool, der velvære starter hjemme. 

RELATERT TEKNOLOGI:
Oppvaskmaskinens NaturalDry-teknologi
Med NaturalDry-teknologi kan du nyte favorittboken eller sangen din uten avbrytelser, takket være den automatiske døråpningen på slutten av programmet som sørger for bedre og mer naturlig tørking.
Finn ut mer
RELATERT TEKNOLOGI:
Oppvaskmaskinens NaturalDry-teknologi
Med NaturalDry-teknologi kan du nyte favorittboken eller sangen din uten avbrytelser, takket være den automatiske døråpningen på slutten av programmet som sørger for bedre og mer naturlig tørking.
Finn ut mer