Bærekraft? Blomstre innenfor veggene av ditt eget hjem!

Artikkel: Inspirerende tips - mai 2022
  • Kopier lenken til utklippstavlen
Bærekraft? Blomstre innenfor veggene av ditt eget hjem!
RELATERT TEKNOLOGI:
Vaskemaskinens SteamRefresh-teknologi
Finn ut mer

Lesetid: 3 Minutter

Miljøbevissthet, harmoni og reduksjon av det overflødige. Dette er hjørnesteinene i et hjem (og et liv) som respekterer jorden og dens ressurser. Eliminering av avfall og redusering av unødvendig forbruk, i og utenfor hjemmet, er avgjørende for å fremme bærekraft og sikre planetens ressurser. Samtidig hjelper fjerning av overflødige ting deg også med å finne riktig plass for deg selv og dine behov, for eksempel komfort og velvære hjemme.

Med riktig teknologi er bærekraft enkelt

Å redusere forbruket betyr ikke at du må gi opp velvære: Du må alltid utnytte tilgjengelige ressurser på best mulig måte.
Vi i Whirlpool er bevisste på at det å spare energi og redusere alle typer avfall i dag er blant prioriteringene for et bærekraftig liv, og like viktig som å søke etter komfort og ro i hjemmet. Derfor designer vi apparater som bruker avansert teknologi for å gjøre det grønne skiftet lettere i hjemmet ditt, og være med deg i hverdagslivet ditt på en praktisk, komfortabel og effektiv måte.

Det er mulig å redusere matsvinn

Ifølge estimater delt av EU-kommisjonen, produseres det 88 millioner tonn matavfall hvert år, det har stor innvirkning på CO2-utslippene. Men du kan bekjempe matsvinn ved å hva du gjør i hverdagen, som for eksempel å sjekke utløpsdatoene på maten din, slik at du først bruker det som går ut først.
Det er mange ting å huske på, og selv den mest forsiktige personen kan bli distrahert til tider. Derfor kan riktig teknologi utfylle gode vaner og gjøre livet enklere og mer fullstendig. 

FreshBox+ 6TH SENSE Fresh Control: Dine allierte mot matsvinn

Fresh Box+-teknologien i Whirlpool-kjøleskap optimerer for eksempel oppbevaringen av frukt og grønnsaker i opptil 15 dager (1). Hvordan? Ved å justere fuktighetsnivået inni skapet i forhold til innholdet. På denne måten holder frukt og grønnsaker optimalt friske lenger.

For å bidra til mer effektiv oppbevaring av mat har Whirlpool også laget 6th SENSE Fresh Control-systemet, som automatisk griper inn for å gjenopprette den ideelle temperaturen inne i kjøleskapet etter plutselige endringer (f.eks. at døren åpnes og/eller etter fylling av kjøleskapet). Dette bidrar til å opprettholde et optimalt miljø for å bevare maten fersk lenger.
 

Vannsparing: En uvurderlig ressurs

Du har sannsynligvis allerede innført den gode vanen med å ikke dusje for lenge eller å huske å stenge kranen når du pusser tennene eller barberer deg. Du kan spare opptil 6 liter vann per minutt ved å gjøre dette.

Hvordan kan du optimere vannforbruket ytterligere hjemme?
Planlegg klesvask og oppvask slik at maskinen alltid er full når du setter den i gang, og bruk helst ECO-vaskeprogrammer
Overvåk systemene dine og prøv å reparere lekkende kraner og avløp så snart som mulig. 
Også her er teknologi en uvurderlig ressurs som bidrar til å forenkle vannforvaltningen hjemme. Water Save-teknologien i Supreme Silence-vaskemaskinen er for eksempel designet for å garantere ekstraordinære vannbesparelser på opptil -59 % (2) vann som brukes i hver syklus (-38 liter per vask). Hvordan virker det? Resirkuleringspumpen aktiveres i skyllefasen og perfekte skylleresultater oppnås ved å sprøyte vann direkte på tøyet i stedet for å fylle trommelen. På denne måten er det mulig å bruke mindre vann og sikre fremragende skylleresultater uten såperester.

Det ideelle tøyvasken: ingen sløsing, maksimal friskhet med Autodose og Steam Refresh

Whirlpool har også brukt 6TH SENSE-teknologien på Supreme Silence vaskemaskiner. 
Du fyller vaskemaskinen og et sofistikert sensorsystem tar seg av resten. Denne  teknologien registrerer selv mengden klesvask og beregner mengden vann som trengs.

Resultatet? Besparelser på opptil 45 % strøm og 60 % vann (3) ved hver vask, samtidig som du garanteres optimal vaskeytelse. I tillegg er det også mulig å redusere forurensning takket være Autodose-funksjonen. Den registrerer den optimale mengden vaskemiddel som kreves for hver vask for å unngå overforbruk. På denne måten gjør den hver vask mer kostnadseffektiv og eliminerer risikoen for å etterlate vaskemiddelrester på klærne. Ved hver vask sparer du 30 % vaskemiddel(4): Kjør opptil 26 perfekte vasker(5) uten påfylling! 

Og når klærne er brukt, men ikke trenger en skikkelig vask?

Steam Refresh-programmet bruker bare damp (i stedet for de titalls liter vann som er nødvendig for en vanlig vask) og varer bare 20 minutter. Hvordan virker det? 

Vaskemaskinen genererer en dampsstrøm som trenger inn i fibrene, fjerner ubehagelig lukt og folder(6) på plaggene, med drastisk redusert forbruk. 

 

Og du, er du klar til å redusere svinn og introdusere bærekraftig komfort i rutinen din?

Velkommen til Whirlpool, der velvære starter hjemme. 

(1) Basert på vekttap og visuelt utseende, og vurdering av vanlige frukter og grønnsaker. Intern testing.
(2) Testet på full maskin 45 min, bomull, blandet og ECO 40-60-sykluser med og uten WaterSave og 6th Sense | kortversjon: *Testet på ECO 40-60-syklus med og uten WaterSave og 6th Sense.
(3) Testet med bomull på Eco 40-60- og Cotton-sykluser ved 40°, med kontra uten 6th Sense. Besparelsen avhenger av type syklusen og hvor full maskinen er. Bare gyldig for modellene i energiklasse A.
(4) Sammenlignet med anbefalt dosering av de mest solgte (konsentrerte) flytende vaskemidler.
(5) Ved bruk av tank for flytende vaskemiddel med en fyllingsmengde på 5 kg (vanlig bomullsvask i henhold til IEC 60456 Standard), og en vaskemiddelkonsentrasjon på 4X (mellom 20<ml<35).
(6) Resultatene kan variere avhengig av forholdene i stoffene.
RELATERT TEKNOLOGI:
Vaskemaskinens SteamRefresh-teknologi
Spar vann, tid og energi med SteamRefresh-teknologi som frisker opp plaggene dine slik at du unngår unødvendig vasking. Med mindre enn to glass vann på bare 20 minutter.
Finn ut mer
RELATERT TEKNOLOGI:
Vaskemaskinens SteamRefresh-teknologi
Spar vann, tid og energi med SteamRefresh-teknologi som frisker opp plaggene dine slik at du unngår unødvendig vasking. Med mindre enn to glass vann på bare 20 minutter.
Finn ut mer