Din morgenrutine for indre velvære

Artikkel: Egentid - november 2022
  • Kopier lenken til utklippstavlen
Kvinne som praktiserer meditasjon for indre velvære
Relatert teknologi:
Vaskemaskinens Zen-teknologi
Oppdag mer

Lesetid: 2 Minutter

I dagens verden hører vi stadig oftere om meditasjon og de store fordelene som dette kan gi til hverdagen vår. Økt konsentrasjon, forbedret hukommelse, lavere stressnivå og bedre søvnkvalitet er noen av hovedfordelene du vil finne ved å bygge en liten daglig rutine, spesielt hvis det gjøres om morgenen, før alle daglige aktiviteter begynner. Husk at det tar litt tid, en intensjon, en forpliktelse å lage en rutine. Her er noen enkle trinn å følge:

1. Elegir meditar es comprometerse

Meditasjon kan virke som en beroligende praksis, men noen ganger kan det være slitsomt eller frustrerende. Når vi setter oss ned for å meditere, ber vi oss selv om å gi slipp på handling-reaksjonsmekanismene som vi bærer med oss ​​i hverdagen, og vi prøver å være tro mot forpliktelsen som er gjort. I meditasjon er det ingen som du trenger å imponere, og det er en av de sjeldne anledningene når du kan møte den mest autentiske versjonen av deg selv: prøv å ha dette konseptet i bakhodet når du føler at du har det vanskeligere å holde deg engasjert!

2. Gjør deg komfortabel

Vi beveger oss alltid mellom to dimensjoner: rom og tid. Når vi ønsker å meditere, ønsker vi å være komfortable i disse to dimensjonene. Tid: velg lengden på meditasjonen på forhånd, det kan være tre, fem eller tretti minutter. Selv om tre minutter kan virke kort, er det et utmerket utgangspunkt og det som er langt viktigere enn varigheten er respekten for forpliktelsen som er gjort. Plass: invitasjonen er å plassere deg selv i en komfortabel stilling, på et fint og rolig sted, men sannheten er at til å begynne med vil ingen plass og ingen økt være behagelig, så gi deg selv tid til å utvikle denne bevisstheten på kroppen din.

3. Hold deg i posisjonen du fant

Dette er en av de mest komplekse instruksjonene. Så snart du setter deg ned, vil du begynne å føle forskjellige punkter av ubehag, du vil ønske å endre posisjon, du vil føle kløe, du vil ønske å fikse håret ditt,... Dette er sinnets natur, såkalte ape sinn: det er aldri fornøyd. Når vi ber kroppen om å bremse ned og sitte stille, vil vi merke hvor konstant vi er vant til å søke nye, og sannsynligvis bedre, opplevelser. Prøv å si til deg selv at det er greit, at du kan prøve å bli litt lenger.

4. Hold pusten. Vær pusten din.

Vi puster alltid, men når merker vi egentlig hvordan pusten vår er? Pusten er døren til meditasjon, "meditasjonens gjenstand". Sinnet trenger noe å fokusere på, bare ett objekt. Pusten fungerer bra fordi den alltid er tilstede. Prøv å fokusere på ordet pust inn når du puster inn, og ordet pust ut når du puster ut. Hvis sinnet vandrer, betyr det ikke at du ikke kan meditere, men at du trenger å øve på observasjon av pusten, observasjon av her og nå.

Prøv å følge disse enkle trinnene, Prøv å være snill og tålmodig med deg selv slik at denne praksisen først kan bli en rutine og deretter en god vane.

 

Vi ønsker deg velkommen til Whirlpool, designet for ditt velvære


Artikkel skrevet for Whirlpool av Federica Caronna,Vinyasa og Yin Yoga lærer, Somatic Competence® traume-informert yogalærer

Relatert teknologi:
Vaskemaskinens Zen-teknologi
Designet for å være stillegående, gir Zen-teknologien ultra-stille ytelse selv under spinnsyklusen, på kun 65dba - slik at du kan fokusere på velvære hjemme.
Oppdag mer
Relatert teknologi:
Vaskemaskinens Zen-teknologi
Designet for å være stillegående, gir Zen-teknologien ultra-stille ytelse selv under spinnsyklusen, på kun 65dba - slik at du kan fokusere på velvære hjemme.
Oppdag mer