Stekt kalkun med spinat og sitron

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Stekt kalkun med spinat og sitron main image
Relaterad produkt:
Koketopper
Finn ut mer
Evnen
Medium
Forberedelse
15 Minutter
Matlagingstid
60 Minutter
Porsjoner
6 personer
Kalkunkjøtt er en av de letteste kjøttypene, og fordi det er så delikat er det viktig å velge riktige ingredienser når det gjelder tilbehør. Med denne kombinasjonen av sitron, spinat og valnøtter, får du garantert en velsmakende og saftig stek.
Stekt kalkun med spinat og sitron ingredients
Glutenfri
Altetende

Ingredienser

  • Skjær kalkunen i sommerfuglform 1
  • Bacon 150 g
  • Ostesticks av Edamer eller lignende 70 g
  • Spinat, kokt og godt avsilt 500 g
  • Skall av to sitroner
  • Valnøtter 100 g
  • Salvie og rosmarin etter smak
  • Hvitvin halvt glass
  • Hvitløk 1 fedd
  • Salt og pepper etter smak

Trinn

1. Start med å drysse salt og pepper på innsiden av kalkunen.
2. Så fyller du den med spinat, hakkede nøtter, revet sitron og Edamerost.
3. Deretter ruller du brystet, rundt seg selv, pakker det inn i bacon og fester med stekesnor.
4. Sett en romslig gryte med høye kanter på komfyren.
5. Hell i ekstra virgin olivenolje, tilsett hvitløksfedd, salvie og rosmarin.
6. La ingrediensene blande seg godt på middels varme, og legg deretter brystet på den smakfulle blandingen.
7. Bryn kjøttet på alle sider, hell over vin og la dampe, før du tilsetter salt, pepper og dekker til.
8. Kok på middels varme i ca. 50 min. Ta av lokken de siste 10 min.
Koketopper

Relaterad produkt:

Koketopper

Vi tilbyr et bredt utvalg av induksjonstopper som lar deg lage mat intuitivt og uanstrengt.

Relaterte oppskrifter