Sopp- og safranrisotto

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Sopp- og safranrisotto main image
Relaterad produkt:
Whirlpool mikrobølgeovn: perfekt, rask og jevn tilberedning av rettene dine
Finn ut mer
Evnen
Medium
Forberedelse
30 Minutter
Matlagingstid
27 Minutter
Porsjoner
4 personer
Sopp- og safranrisotto ingredients
Glutenfri
Vegetarisk
Altetende

Ingredienser

  • Hakket løk 1 liten
  • Fedd hvitløk 1 knust
  • Smør 25 g
  • Sopp 30 g tørket
  • Safran 1 porsjonspose 
  • Ris 350 g
  • Tørr hvitvin 100 ml
  • Revet ost 50 g
  • Kokende buljong - buljongen kan varmes opp i en mikrobølgesikker beholder i 5-6 minutter. 700 ml

Trinn

1. Bløtlegg soppen i varmt (ikke kokende) vann til soppen er myk. Sil av overflødig vann. Grovhakk soppen og bland den med hakket løk, hvitløk og smør i en mikrobølgesikker beholder.  Dekk til og plasser i mikrobølgeovnen i 4 minutter på 750 W, rør rundt en gang når den er halvstekt.
2. Tilsett ris og vin, rør rundt og plasser i mikrobølgeovnen - uten lokk, i 3 minutter ved 750 W.
3. Hell i kokende buljong og tilsett safran. Rør rundt, dekk til, og kok ved 750 W i 6-7 minutter. Rør rundt i blandingen igjen, og fortsett å koke ved 750 W i 7-8 minutter.
4. Ta ut av mikrobølgeovnen, tilsett revet ost og rør godt om. Tilsett salt og pepper etter smak, og la den stå noen minutter før servering.
Whirlpool mikrobølgeovn: perfekt, rask og jevn tilberedning av rettene dine

Relaterad produkt:

Whirlpool mikrobølgeovn: perfekt, rask og jevn tilberedning av rettene dine

Vi tilbyr et bredt utvalg av innebygde eller frittstående mikrobølgeovner for matlaging, grilling, steking... og tilberedning av rettene dine med perfekte tilberedningsresultater på rekordtid!
Relaterte oppskrifter