Fargen på safranen, den røykfylte smaken av spekk og friskheten til squashblandingen i en saus som er et syn for øyet og en gave til smaksløkene. Prøv den med korte pasta, for en rask og appetittvekkende første rett.
Ingredienser
- Penne pasta 300 g
- Skinke eller bacon kuttet i terninger 80 g
- Middelstor squash 5
- Matfløte 200 ml
- Timian noen kvister
- Safran 1 pose
- Extra virgin olivenolje etter smak
- Halv sjalottløk
- Salt og pepper etter smak
Trinn
1. Fjern spissene fra squashen, vask og kutt i halvmåner.
Deretter hakker du sjalottløken
2. Finn frem
en stor non-stick stekepanne. Tilsett en dæsj ekstra virgin olivenolje og varm opp. Når det varmt, tilsetter du sjalottløkene.
3. Varm opp i ca. 2 min før du tilsetter baconet. Kok på middels varme i 10 min, tilsett squash og fortsett å koke i ca. 15 min. Krydre med salt og pepper.
4. Løs opp safranen i matfløte og tilsett squashen. Varm opp og smak til med timian.
5. Kok pennepastaen al dente og krydre med sausen.