I denne oppskriften kombineres to av våre favoritter: safran og kladdkake. Og det beste av alt er at kaken er ferdig på 10 minutter, og du steker den i mikrobølgeovnen! Vår ambassadør Mattias Larsson baker en saftig safrankladdkake som passer perfekt til adventskaffen eller som en deilig dessert i julen.
Vegetarisk
Pescetarian
Altetende
Ingredienser
Smør 185 g
Safran ½ g
Hvit sjokolade 300 g
Egg 5
Strøsukker 1 ½ dl
Hvetemel 3 ¾ dl
Salt 1 kryddermål
Mandelflak 1 dl
Smør og griljermel
Kremfløte 2−3 dl
Malte kardemommefrø 2 ts
Trinn
1. Kok opp smør og safran i en kjele.
2. Hakk den hvite sjokoladen og legg ned i smøret. Rør til sjokoladen er smeltet.
3. Visp egg og sukker i en bolle. Bland safransmøret inn i eggeblandingen, og rør deretter inn mel og salt.
3.
4. Smør en crisp-panne, ca. 30 cm i diameter, og dryss i griljermelet.
5. Hell røren i formen. Dryss over mandelflak. Crisp kaken på mikrobølgeovnens crisp-funksjon i 6 minutter.
6. Pisk kremen lett med kardemomme. Server kremen til den nybakte kaken.
5.
6.
Relaterad produkt:
Whirlpool mikrobølgeovn: perfekt, rask og jevn tilberedning av rettene dine
Vi tilbyr et bredt utvalg av innebygde eller frittstående mikrobølgeovner for matlaging, grilling, steking... og tilberedning av rettene dine med perfekte tilberedningsresultater på rekordtid!