Salmoriglio er den mest kjent tradisjonelle sicilianske sausen som brukes både på grillet kjøtt og fisk. Den har fått navnet sitt fra oregano, som er en av hovedingrediensene. I denne aromatiske versjonen bruker vi mynte i stedet for oregano, og appelsin og sitron som gir en interessant kombinasjon.
![Havabborfilet med salmoriglio-saus ingredients](https://digitalassets-cdn.thron.com/api/v1/content-delivery/shares/xoxl70/contents/910149f2-b2ec-4d33-a842-f18f43ff66d7/image/f3420d96-sea_bass_fillet_with_salmoriglio_sauce-ingredients.jpg?w=400&q=85)
Ingredienser
- Havabborfileter à 150 g 4 av 150 g hver
- Sitron 1
- Appelsin 1
- Hvitløk 2 fedd
- Mynte 2 blader
- Extra virgin olivenolje 4 ss
- Salt en klype
- Hvit pepper en klype
Trinn
1. Press saften av sitrusfruktene i en bolle med olje, hakket mynte, salt og pepper.
2. Dypp havabborfiletene, som er skåret diagonalt, i olje- og sitrusfruktblandingen, vend for å få smak på alle sider.
3. Anrett havabborfiletene på Crisp-platen, la renne av etter marinering.
4. Sett Crisp-platen i mikrobølgeovnen, velg Crisp og still inn tilberedningstiden til 8 min.
5. Når filetene er ferdige, pynt med litt revet sitron- og appelsinskall, tilsett olje- og sitrusfruktblandingen og server.