Blekksprut (tiarmet) er et godt alternativ til kjøtt på grillen, spesielt om sommeren. Hvorfor ikke gi den litt ekstra krydder med en frisk sitrussaus?
![Grillet blekksprut med sitrus- og kapersdressing ingredients](https://digitalassets-cdn.thron.com/api/v1/content-delivery/shares/xoxl70/contents/be3ce3a0-f22f-47fe-8068-43f726ca9ed8/image/35fe0f4a-grilled_squid_with_citrus_caper_dressing-ingredients.jpg?w=400&q=85)
Ingredienser
- Tiarmet blekksprut 8
- Skall av en sitron 1
- Skallet og juicen av en appelsin 1
- Kapers 1 håndfull
- Persille noen blader
- Hvitløk 1 fedd
- Extra virgin olivenolje etter smak
- Salt og pepper etter smak
Trinn
1. Start med å rengjøre blekkspruten godt.
2. Legg blekkspruten i en bolle sammen med saften av en sitron, to spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, en skrelt hvitløksfedd, salt og pepper.
3. La småkoke i 20 min.
4. Slå på komfyren og sett varmeplaten på den.
5. Stek blekkspruten i 5−7 min på hver side
6. Dressing: Mal avsaltede kapers, appelsin- og sitronskall, og litt persille.
7. Tilsett appelsinjuice og noen spiseskjeer ekstra virgin olivenolje.