Tomatsuppe

PREPARAT
40 min

MATLAGING
33 min

-

Ingrediens

  • 1 ts sukker
  • 1 løk, i tynne skiver
  • 1 knust fedd hvitløk
  • 1 ss tomatsaus
  • 1 finhakket gulrot
  • 500 g grønnsak- eller kyllingkraft (buljong)
  • 750 g modne tomater
  • 2 ss olivenolje

Tilberedning

1.Skjær et kryss i tomatene, og kok dem i i en mikrobølgesikker bolle i mikrobølgeovn ved 750 W i 6-8 minutter, til de blir lette å skrelle. Skrell og skjær tomatene i terninger, og legg dem tilbake i bollen.

2.Tilsett olje, løk og hvitløk til et grunt, mikrobølgesikkert fat, og kok uten lokk i 3-4 minutter ved 750 W.

3.Fjern fra mikrobølgeovnen, og tilsett sukker under omrøring. Tilsett denne blandingen til de hakkede tomatene, og dekk så til, og kok i mikrobølgeovnen i 8-10 minutter ved 750 W. Når den er ferdigkokt, tar man bollen forsiktig ut av mikrobølgeovnen og rører rundt til man får en glatt, kremet blanding.

4.Hell over grønnsak- eller kyllingbuljong, og kok uten lokk, ved 750 W i 5-6 minutter.

5.For det lille ekstra: Tilsett frisk basilikum og nykvernet pepper til suppen før servering.

Velg gjerne ett produkt å sammenligne med

Sammenligne ( hvitevarer)

Velg gjerne ett produkt å sammenligne med