Sopp- og safranrisotto

PREPARAT
30 min

MATLAGING
27 min

-

Ingrediens

  • 25 g smør
  • 100 ml tørr hvitvin
  • 50 g revet ost
  • 700 ml kokende buljong - buljongen kan varmes opp i en mikrobølgesikker beholder i 5-6 minutter.
  • 1 liten hakket løk
  • 1 knust fedd hvitløk
  • 30 g tørket sopp
  • 1 porsjonspose  safran
  • 350 g ris

Tilberedning

1.Bløtlegg soppen i varmt (ikke kokende) vann til soppen er myk. Sil av overflødig vann. Grovhakk soppen og bland den med hakket løk, hvitløk og smør i en mikrobølgesikker beholder.  Dekk til og plasser i mikrobølgeovnen i 4 minutter på 750 W, rør rundt en gang når den er halvstekt.

2.Tilsett ris og vin, rør rundt og plasser i mikrobølgeovnen - uten lokk, i 3 minutter ved 750 W.

3.Hell i kokende buljong og tilsett safran. Rør rundt, dekk til, og kok ved 750 W i 6-7 minutter. Rør rundt i blandingen igjen, og fortsett å koke ved 750 W i 7-8 minutter.

4.Ta ut av mikrobølgeovnen, tilsett revet ost og rør godt om. Tilsett salt og pepper etter smak, og la den stå noen minutter før servering.

Velg gjerne ett produkt å sammenligne med

Sammenligne ( hvitevarer)

Velg gjerne ett produkt å sammenligne med