Oppskrift

img

Spagetti med blåskjell

Ingredienser
    • 400 g spagetti
    • 2 kg ferske blåskjell
    • 50 g persille
    • 2 fedd hvitløk
    • ½ kopp olivenolje, salt og pepper
    • chilipulver (valgfritt)
Tilberedning

1. Vask blåskjellene godt og legg dem i en stor mikrobølgesikker beholder.
2. Fjern innmaten fra skjellene, og la dem renne av. Behold litt av væsken i beholderen med mollusker uten skjell.
3. Finhakk persille og hvitløk.
4. Brekk spagettien, og legg den i en stor mikrobølgesikker beholder, og hell så over to og en halv liter saltet vann. Rør med en gaffel og kok med maksimal effekt i 5-6 minutter. Etter kokingen, dekk til og la stå i cirka 10 minutter å fullføre tilberedningen.
5. Like før man heller vannet av pastaen, bland oljen med hakket persille og og hvitløk i en mikrobølgesikker beholder, krydre med salt og pepper (og chili, hvis du bruker det), rør og kok på maksimal styrke i 2 minutter.
6. Tilsett så blåskjellene og cirka to spiseskjeer av væsken som ble holdt av etter å ha åpnet blåskjellene. Rør rundt, og la det koke i omtrent ett minutt til.
7. Tøm vannet av pastaen og bland med blåskjellene. Serveres rykende varm.

Steketid :

18 minutter

 

Velg gjerne ett produkt å sammenligne med

Sammenligne ( hvitevarer)

Velg gjerne ett produkt å sammenligne med