• Oppskrifter
  • Laksefilet med asparges og appelsin-vinaigrette

Oppskrift

img

Laksefilet med asparges og appelsin-vinaigrette

Ingredienser
  • 2-3 ss fersk appelsinjuice
  • 1 ts frisk sitronsaft
  • ½ ts appelsinskall
  • 6 ts olivenolje
  • ½ bunt gressløk
  • 300 g hvit asparges
  • 300 g grønn asparges
  • 1 liten rød chilipepper
  • 2 laksefileter (200 g hver)
  • Salt og pepper
Tilberedning

1. Bland sammen appelsinjuice, sitronsaft og revet appelsinskall med en klype salt og pepper. Visp inn olivenoljen. Hakk gressløken fint i tynne skiver, og tilsett blandingen. Dekk til og la vinaigretten stå i 1 time ved romtemperatur.
2. I mellomtiden vasker du aspargesen, skreller av den litt treaktige ytre, nedre delen, og kutter litt av nedre del. Bruke aspargesskrelleren til å skive tynne skiver av aspargesen. Bland med 2 ss vinaigrette, og krydre med salt og pepper. Fjern kjernen i chilipepperen, og skjær i smale strimler. Tilsett dette til aspargesen og overfør hele blandingen til et egnet kokekar.
3. Krydre laksefiletene med salt og pepper. Plasser disse på aspargesblandingen i kokekaret med den flate siden ned. Dekk til og kok i mikrobølgeovnen ved 650 W effekt i rundt 10 til 12 minutter. Laksen må være fått opak farge i midten. Drypp resten av vinaigretten over retten, og server.

Steketid :

1 time og 15 minutter

 

Velg gjerne ett produkt å sammenligne med

Sammenligne ( hvitevarer)

Velg gjerne ett produkt å sammenligne med